Полицијата казни 34 граѓани на Велес, Кавадарци и Неготино за не носење маски

2
Policaec so maska

Полицијата продолжува да ги санкционира граѓаните кои не носат заштитни маски на места, на кои тие се задолжителни. Во текот на вчерашниот ден 19 велешани, четворица кавадарчани и 11 неготинчани биле казнети за непочитување на Уредбата за носење на лична заштита.

Министерството за внатрешни работи апелираат до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид -19.

Можеби ќе ве интересира: