Учениците до трето одделение да одат во училиште а за останатите онлајн настава

2
Ucilnica so korona

Комисијата за заразни болести на денешниот состанок со претставници на Министерството за образование и наука, предложи учениците до трето одделение да одат во училиште, а за останатите да има онлајн настава односно да учат од дома.

Ова го изјави министерот за здравство Венко Филипче, кој рече дека за овој предлог на Комисијата треба да се дискутира на седница на Владата и да се донесе конечна одлука.

За градинките следниот понеделник или вторник ќе имаме уште еден состанок со Министерството за труд и социјална политика, тие ја ажурираат бројката, бидејќи сега гледаат колку деца ќе се испишат, а колку ќе се запишат, па врз основа на тоа да се направи, додаде Филипче.

Можеби ќе ве интересира: