недела, 20 септември, 2020
Реклама

Од денес во Србија задолжително само со ПЦР тест

Srbija-granica-1200x675

Од денеска за граѓаните на Македонија, Бугарија, Хрватска и Романија задолжителни се ПСР тестовите со коронавирусот за влез во Србија .Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека на предлог на институтот за здравје, српската влада донесе одлука со која за граѓаните на четири соседни земји, меѓу кои и Северна Македонија, Хрватска, Романија и Бугарија ќе им биде потребен ПЦР тест за влез во Србија.

Одлуката стапува на сила денеска, a тестот не треба да биде постар од 48 часа, а за деца до 12 годишна возраст не е потребен. Со оваа одлука нема да бидат опфатени возачите на камиони, но тие за 12 часа мора да транзитираат низ територијата на Србија од еден премин до друг.

Можеби ќе ве интересира:

Mon Жан - Играчки