(ГАЛЕРИЈА) НЕКОЈ ХРАНА, НЕКОЈ МАРИХУАНА. ЕВРОПСКО ШОПИНГ ЛУДИЛО

2

Лудилото за купување намирници во неразумна количина ја зафати цела Европа, поточно земјите погодени од новиот коронавирус. Македонци кои живеат во Германија и Холандија ни испратија фотографии на кои можат да се забележат празни полици во супермаркетите.

И додека Германците се снабдуваат со храна, во овие кризни моменти на Холанѓаните им е поважно да не останат без – марихуана. Редици од луѓе вчера можеа да се забележат пред кофи шоповите, во кои легално се продава марихуаната.

Холандските власти од денеска ги затвораат основните и средните училишта, но и продавниците за марихуана.

Погледнете ја галеријата:

Берлин – Германија

Gallery not found.

Амстердам – Холандија

Gallery not found.