Велешани подисциплинирани во носење маски од Кавадарчани и Неготинчани

12

Полицијата вчера казни девет велешани кои не носеле маски. За истиот прекршок во Кавадарци и во Неготино се изречени по 14 казни, а сите ќе мора да платат глоба од 20, односно 10 евра.

„Во период 31.08./01.09.2020 за непочитување на Уредбата за носење на лична заштита  казнети  сe 37 лица, и тоа, девет во Велес, 14 во Кавадарци и 14 во Неготино“, соопшти Верољуб Додевски, портпарол на СВР Велес.

Казните се изрекуваат според член 6 став 1 од Уредбата за носење на лична заштита на лицето.

Можеби ќе ве интересира: