Средба Вучиќ-Хоти во Вашингтон

Батали Blog

Средба Вучиќ-Хоти во Вашингтон

Вучиќ- Хоти

Денеска во Вашингтон се очекува да продолжат разговорите меѓу лидерите на Србија и Косово, а како што јави Гласот на Америка, веројатно ќе присуства и американскиот претседател Донал Трамп.

Според информации на гласот на Америка во Овалната собра Трамп ќе се сретне со двајцата лидери на Србија и Косово, а според тамошните медиуми најавено е и потпишување на документ.

По средбата во Белата куќа, и Вучиќ и Хоти ќе имаат одделни средби со американскиот државен секретар Мајк Помпео во Стејт департментот.

По вчерашните разговори, Вучиќ изјави дека нема да се расправа за заемно признавање на земјите, додека Хоти рече дека нема да има други теми, освен признавањето.

Можеби ќе ве интересира:

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

Noxe Studio

The Noxe Film Studio
1418 Noxe Street, Suite 3845
California, USA

Center Office

+(01) 426-9824
hello@gloriathemes.com
12369, New York, USA