(ВИДЕО) Апокалиптични снимки од празните италијански градови

1

Американската телевизија CNN објави видео, снимено со дрон од италијанскиот град Баранцате, кое го снимила агенцијата Reuters. На видеото можат да се забележат апокалиптични сцени од празни автопатишта, улици, мостови и булевари.

Досега вакви сцени беа карактеристични само за филмовите со дитопична содржина, но сега, ова е реалност, бидејќи светот во моментов се соочува со една од најголемите кризи во модерната историја.

Drone footage shows empty roads in Italy following the coronavirus outbreak

Drone video shows almost entirely deserted roads in this part of northern Italy following the coronavirus outbreak. The country now has more than 24,000 cases of infection in total and on Sunday announced 368 deaths in just 24 hours. https://cnn.it/2U9MnjV

Geplaatst door CNN op Maandag 16 maart 2020