Сачева: Оставка на Борисов засега не е на дневен ред во Бугарија

Батали Blog

Сачева: Оставка на Борисов засега не е на дневен ред во Бугарија

Бојко Борисов

Деница Сачева на прашањето од новинар за оставка на Борисов, рече дека не е на дневен ред. Ова го изјави бугарската министерка за социјални работи Деница Сачева за БТВ.

„Сите опции се дискутираат, но ние мора да бидеме водени од друга цел,“ , одговори Сачева на новинарско прашање за тоа дали се разговара за експертски кабинет.

„Основната работа не треба да биде оставка, туку она што е корисно за секого, дебата за промени во Уставот, изборен законик што гарантира демократски избори, ажурирање на буџетот“, рече Сачева.

Во соседна Бугарија денеска ќе бидат одржани 59-ти по ред протести за оставка на премиерот Борисов и на главниот обвинител Иван Гешев. 

Можеби ќе ве интересира:

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

Noxe Studio

The Noxe Film Studio
1418 Noxe Street, Suite 3845
California, USA

Center Office

+(01) 426-9824
hello@gloriathemes.com
12369, New York, USA