Курц: Политиката на отворени врати за мигрантите беше погрешна

Батали Blog

Курц: Политиката на отворени врати за мигрантите беше погрешна

Sebastian Kurz

Политиката на ЕУ за отворени врати за мигрантите беше погрешна, изјави австрискиот канцелар Себастијан Курц во интервју за словенечкиот портал Сиол.нет и изрази задоволство што членките на ЕУ денес имаат поинаква политика.

Според австрискиот канцелар, со политиката на отворени врати од времето на првиот голем миграциски бран во 2015/2016 година. бил испратен погрешен сигнал до луѓето кои ги напуштиле своите земји и многу починале на патот.

“Проблемот со илегалната миграција е далеку од решен. Има се повеќе тешкотии со земјите на надворешните граници на ЕУ, мислам пред се на Турција”, рече Курц и додаде дека ЕУ направила грешка пред пет години, кога нејзината политика на “отворена врата” им овозможи на бегалците и мигрантите масовно да влезат во Европа.

Можеби ќе ве интересира:

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

Noxe Studio

The Noxe Film Studio
1418 Noxe Street, Suite 3845
California, USA

Center Office

+(01) 426-9824
hello@gloriathemes.com
12369, New York, USA