(ВИДЕО) Инцидент на протестот на ВМРО ДПМНЕ: Нападната екипата на ТВ Ал Џезеира

13

Новинарката од „Ал Џезира“, Милка Смилеска, објави дека за време на протестот на ВМРО-ДПМНЕ, таа и нејзиниот колега-снимател биле нападнати.

„Дечкото од првото видео што го пријавив на полицаецот, не нападна мене и колегата Јорде и ми го бутна микрофонот додека снимав изјава. Претходно ме праша дали сум од ‘Ал Џезира’ и тоа беше повод за нападот. Полицијата го приведе и ќе му поднесе пријава. Јас нема да го тужам. На второто видео се слуша кога микрофонот паѓа. Кога го приведе, полицаецот, не сакаше да се легитимира“, пишува новинарката.

Таа пишува дека нема потреба од агресија, а борбата треба да е со аргументи и дела.

Dečkoto na prvoto video što go prijaviv na policaecot, ne napadna so kolegata Jorde i mi go butna mikrofonot dodeka…

Geplaatst door Smilevska Milka op Woensdag 9 september 2020

Можеби ќе ве интересира: