Пазарната инспекција во последен момент спречила две илјади луѓе на концерт во Велес

Батали Blog

Пазарната инспекција во последен момент спречила две илјади луѓе на концерт во Велес

На само неколку часа од одржување на концерт на македонска пејачка ѕвезда во Велес, пазарната инспекција го спречила организаторот во намерата да пушти публика од две илјади луѓе. Инспекцијата добила пријава, по која попладнето, на денот на концертот инспектори излегле на терен, на местото на концертот, рече Стојко Пауновски, директор на Државниот пазарен инспекторат.

„Имавме пријава дека во Велес ќе се организира концерт на наш познат пејач со публика од две илјади луѓе. Попладнето отидовме на местото на концертот, па организаторот немаше друг излез, мораше да прими само 400 гости и за сите беа поставени столчиња со одалеченост од 1,5 метар“, додава Пауновски.

Пред десетина дена Државнито пазарнен инспекторат соопшти дека казнила ресторан во Велес кој работи под правното лице „Ве ве Тивес“. На сопственикот му се заканува кривична пријава и казна од 5.200 евра или една година затвор, бидејќи пред две недели, пазарните инспектори фатиле веселба со многу луѓе.

Фото: архива

Можеби ќе ве интересира:

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

Noxe Studio

The Noxe Film Studio
1418 Noxe Street, Suite 3845
California, USA

Center Office

+(01) 426-9824
hello@gloriathemes.com
12369, New York, USA