Владата појасни, нема публика на спортски натпревари

12
Publika na natprevari

На денешната седница на Владата на Република Македонија беше донесена одлука за олабавување на мерките, но таа одлука не ги опфаќа спортските настани.

Иако во извештајот од седницата не беше потенцирано дека нема да биде дозволена публика на спортски настани, сепак таа одлука важи за концерти, театар, кино.

Публиката ќе почне полека да се враќа во салите, но не кога ќе има спортски натпревари, кошарка, ракомет, одбојка.

За да се случи тоа ќе биде изработен посебен протокол од Комисијата за заразни болести, кои се очекува наскоро.

Можеби ќе ве интересира: