Во Хрватска 280 нови случаи на Ковид-19, починати се шест лица

Батали Blog

Во Хрватска 280 нови случаи на Ковид-19, починати се шест лица

Хрватска-Ровињ

Хрватска регистрира 280 нови случаи на коронавирус, во изминатите 24 часа, а бројот на активни случаи е 2.103, починале шест лица, а 8.505 лица се во самоизолоцаија.

Од нив, 293 пациенти се во болница, од кои 20 се на апарати за дишење.

Од 25 февруари, кога беше регистриран првиот случај на Ковид-19 во Хрватска, регистрирани се вкупно 14.029 заболени, од кои 236 починале и 11.690 оздравеле.

До денес се тестирани вкупно 236.938 лица, од кои 6.353 во последните 24 часа.

Можеби ќе ве интересира:

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

Noxe Studio

The Noxe Film Studio
1418 Noxe Street, Suite 3845
California, USA

Center Office

+(01) 426-9824
hello@gloriathemes.com
12369, New York, USA