Повторно казнети велешани за неносење маски

12
svr-veles-deli-maski-997x485

Полицијата вчера казни 21 велешанец кои не носеле маски. За истиот прекршок во Кавадарци се изречени 11 казни, а во Неготино шест граѓани кои не носеле маски, ќе мора да платат глоба од 20, односно 10 евра.

„Во период 17./18.09.2020 год. за непочитување на Уредбата за носење на лична заштита  казнети  сe 38 лица, и тоа, 21 во Велес, 11 во Кавадарци и  шест во Неготино“, соопшти Верољуб Додевски, портпарол на СВР Велес. 

Казните се изрекуваат според член 6 став 1 од Уредбата за носење на лична заштита на лицето.

Можеби ќе ве интересира: