Министерот за здравство на Чешка поднесе оставка поради зголемениот број на случаи со коронавирус

Батали Blog

Министерот за здравство на Чешка поднесе оставка поради зголемениот број на случаи со коронавирус

Adem Vojteh minister za zdravstvo na Ceska

Министерот за здравство на Чешка, Адам Војтех, денес поднесе оставка поради критиките за управување со здравствената криза по зголемувањето на новозаразени од коронавирус во земјата.

Премиерот Андреј Бабиш му се заблагодари на Војтех за неговата работа. Бабиш на Твитер објави дека Војтех може да се запомни како најдобриот министер за здравство во Чешка доколку не морал да ја потроши целата своја енергија во борба против коронавирусот.

Сепак, Чешка го забележува второто најголемо зголемување на бројот на заболени од коронавирус во Европа по Шпанија. Чешка ги укина сите мерки воведени за време на првиот бран на коронавирус во земјата пред летото.

Во изминатите две недели, Чешка забележа 193 случаи на 100 000 луѓе.

Можеби ќе ве интересира:

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

Noxe Studio

The Noxe Film Studio
1418 Noxe Street, Suite 3845
California, USA

Center Office

+(01) 426-9824
hello@gloriathemes.com
12369, New York, USA