Игор Јанушев повеќе не е генерален секрeтар на ВМРО-ДПМНЕ, инфектологот Вело Марковски нов член на ИК

Батали Blog

Игор Јанушев повеќе не е генерален секрeтар на ВМРО-ДПМНЕ, инфектологот Вело Марковски нов член на ИК

VELO MARKOVSKI

Eден од најблиските соработници на Христијан Мицкоски, Игор Јанушев нема повеќе да биде генерален Секретар на ВМРО-ДПМНЕ. Претседателот на партијата, Мицкоски најави дека Јанушев се повелкува од приватни причини, но дека, Јанушев и натаму останува член на ИК. Најголемо изненадување во новиот извршен Комитет на ВМРО-ДПМНЕ е инфектологот Вело Марковски.

Членови на ИК се и Стефан Андонов, Рашела Мизрахи Гордана Димитриевска-Кочовска, Дарко Костовски, а меѓу повратниците се Владимир Ѓорчев и Антонио Милошоски.

Досегашните членови на ИК на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николовски и Владо Мисајловски остануваат во највисокото раководство на партијата, како и Коце Терајановски, Трајко Славевски и Дафина Стојановска, но и координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ во Собранието Никола Мицевски.

Можеби ќе ве интересира:

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

Noxe Studio

The Noxe Film Studio
1418 Noxe Street, Suite 3845
California, USA

Center Office

+(01) 426-9824
hello@gloriathemes.com
12369, New York, USA