Во Хрватска 212 нови случаи на коронавирус, три лица починаа

21
Hrvatska corona

Во последните 24 часа, во Хрватска евидентирани се 212 нови случаи на коронавирус, а бројот на активни случаи денес е вкупно 1333. Три лица се починати.

Од февруари 2020 година, кога беше регистриран првиот случај на вирусот во Хрватска, до денес се евидентирани вкупно 16 007 лица заразени со коронавирус, од кои 269 починаа, вкупно 14 405 лица се оздравени.

Можеби ќе ве интересира: