Американците ги молат криминалците да останат дома за време на коронавирусот

1

Во градот Пујалуп, во соединитетите америкаснки држави, полициската станица на социјалните мрежи напиша пост со која ги изненади криминалците, и од нив бара да мируваат во овој период.

1

Поради локалните проблеми со коронавирусот, нашата полициска станица замолува сите криминални активности и нелегални поведенија да запрат. На сите криминалци кои разбираат и ќе постапат по овој наш повик, однапред им благодариме“, се вели во соопштението на малата полициска станица.