Двајца гевгеличани попладнево се изгубија на планината Кожуф

0
13
Kozuf planina

Двајца гевгеличани на возраст од 70 години се изгубиле попладнево на планината Кожуф, потврди полицијата. Случајот го пријавил синот на еден од исчезнатите. Тој на службениците од Свр Струмица им рекол дека татко му заминал утрото со уште еден пријател на рекреација во планината, но  околу 17 часот му се јавил да му каже дека е изгубен некаде во околината на месноста викана Круша. Во моментов од којшто го контактирал синот не е достапен и не можат да се поврзат со нив за да ги лоцираат, а се претпоставува дека батеријата е испразнета или теренот не е мрежно покриен.

Итно е организирана потрага од страна на полицијата, шумска полиција и ловџии од ловното друштво „Елен“ од Гевгелија. Засега трае потрагата а нема информации како напредува.

Моќеби ќе ве интересира: