Премиерот Зоран Заев очекува лидерска средба која ќе ја свика претседателот на државата Стево Пендаровски

0
13
Zaev

Премиерот на денешната пресконференција најави дека до крајот на годината ќе се одржи лидерска средба.

Заев рече дека на средбата со лидерите ќе стане збор за евроинтеграциите, ковид-кризата, но и други прашања во интерес на граѓаните.

Премиерот очекува лидерската да ја свика претседателот Стево Пендаровски, но ако не биде така, вели дека тој ќе ја организира средбата.

Можеби ќе ве интересира: