Tри фирми од Велес на списокот на компании кои добиле помош, а не ја исплатиле на работниците

0
13
UJP Skopje

Владата на Македонија вечерва објави список на компании кои добиле државна помош, а парите не ги исплатите на работниците. На списокот се и три велешки фрими кои не исплатиле плати на работниците а добиле државна помош.

Претходно директорката на УЈП, Лукаревска информира дека на работодавачите кои добиле пари, а не исплатиле плати за октомври дадени им се опомени, по што следи присилна наплата.

Целиот список на имињата на компаниите можете да го видите на овој линк:

https://vlada.mk/sites/default/files/dokumenti/202010_neplateni.pdf?fbclid=IwAR09L2m02JsCd_4bjZFR-EC_b1nu7d49VfD8Tk4gY91mmS4t01Kw9Pbm26g

Moжеби ќе ве интересира: