(ВИДЕО) Пендаровски: Знам дека ви е тешко, не паѓајте со духот, ќе издржиме

1
Stevo Pendarovski 24.03.2020

Претседателот на Република Северна Македонија Стево Пендаровски преку видео порака им се обрати на граѓаните. Во неа тој ги повикува: Ве молам, не паѓајте со духот, сите заедно, ќе издржиме.

„Додека целиот свет е во потрага по вакцина и лек, самоизолацијата е најдобрата превентива против вирусот. Знам дека ви е тешко, но, мораме да ги сочуваме нашите животи, и да им помогнеме на немоќните и повозрасните.

Немаме друга опција во овој период освен да издржиме!
Ве молам не паѓајте со духот, сите заедно, ќе издржиме!
Седи дома, заштити се“, порача претседателот Пендаровски.

Ве молам не паѓајте со духот, сите заедно, ќе издржиме!

Додека целиот свет е во потрага по вакцина и лек, самоизолацијата е најдобрата превентива против вирусот. Знам дека ви е тешко, но, мораме да ги сочуваме нашите животи, и да им помогнеме на немоќните и повозрасните. Немаме друга опција во овој период освен да издржиме! Ве молам не паѓајте со духот, сите заедно, ќе издржиме!#СедиДома #ЗаштитиСе//Përderisa e gjithë bota është në kërkim të vaksinës dhe ilaçit, vetëizolimi është parandalim më i mire kundër virusit. E di se e keni vështirë, por, patjetër ti mbrojmë jetët tona, dhe të ju ndihmojmë të pamundërve dhë më të moshuarëve. Nuk kemi opsion tjetër këtë periudhë vetëm se të mbahemi. Ju lutem, mos ju bjerë morali, të githë së bashkë do ja dalim!

Geplaatst door Stevo Pendarovski op Maandag 23 maart 2020