Пишман аџија: Ги повикаа отпуштените социјалци да аплицираат за парична помош, па веднаш се повлекоа!

1

Велешкиот центар за социјални работи вчера ги повика граѓаните кои спаѓаат во групата на социјално загрозени семејства, а кои останале без работа поради кризата со коронавирусот да се пријават кај нив, за да добијат парична помош.

СИТЕ ГРАЃАНИ КОИ СЕ НАПУШТЕНИ ОД СВОИТЕ РАБОТНИ МЕСТА И ПРИПАЃААТ ВО ГРУПАТА НА СОЦИЈАЛНИ ЗАГРОЗЕНИ СЕМЕЈСТВА МОЖЕ ДА ДОСТАВАТ БАРАЊА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ЕДНОКРАТНА ПАРИЧНА ПОМОШ ВО АРХИВАТА НА ОПШТИНА ВЕЛЕС.

Geplaatst door ЈУМ Центар за социјална работа Велес op Woensdag 25 maart 2020

Сепак, денеска на фејсбук профилот на Центарот за социјални работи Велес осамна друга објава, сосема спротивна од вчерашната.

ЈУМ ЦСР Велес ги известува граѓаните дека сè уште немаме добиено одлука и насоки во врска со исплаќањето на најавената…

Geplaatst door ЈУМ Центар за социјална работа Велес op Donderdag 26 maart 2020