Осум играчи на Вест Хем имаат коронавирус

2

Осум играчи на Вест Хем имаат поблаги симптоми на коронавирус, објави потпретседателката на клубот Карен Брејди во изјава за медиумите.

Брејди кажа дека сите осум фудбалери и нивните семејства се чувствуваат добро.

Потпретседателката на Вест Хем го спомена и можниот исход на Премиер Лигата.

“Кога сите клубови разговараа за ова последен пат, се согласивме да ги продолжиме натпреварите што е можно поскоро. Доколку е потребно да се заврши лигата, ќе се игра во јули.”