вторник, 22 септември, 2020
Реклама

Регулаторна го објави новиот ценовник на нафтените деривати

Трета недела по ред цените на нафтените деривати паѓаат.

Минатата недела се намалија за три до пет денари за литар.

Новата цени за бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 48,50 денари за литар, или намалување на цената за 1 денар. ЕУРОСУПЕР БС-98 поевтини за 1,50 денари за литар и ќе се продава за 50,50 денари.

Малопродажните цени на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), се зголемија за 0,50 денари по литар, и изнесуваат 46 односно 35 денари.

Mon Жан - Играчки