четврток, 24 септември, 2020
Реклама

Средношколец од Велес заразен со коронавирус

Средношколец од Велес е позитивен на коронавирус, дознава Батали.нет. Тој е тестиран во понеделникот, а неговите резултати стигнаа денеска. Според нашите информации, средношколецот не е поврзан со првите случаи на заразени, вработените од Шумското стопанство Бабуна.

Младиот велешанец најверојатно се заразил од негов роднина, кој пред две недели се вратил од странство, но немал никакви симптоми.

Средношколецот неколку денови е дома со симптоми на коронавирус, но бидејќи до денеска немаше резултати од неговиот тест, тој не беше хоспитализиран.

Ова е седми позитивен случај на коронавирус во Велес.

Mon Жан - Играчки