Вработените од Алена на колективен одмор

2

Вработените од конфекцијата Алена ќе бидат на колективен одмор од денес па се до 4 мај.

Од раководството се одлучиле на ваков чекор поради превентива од ширење на заразата од коронавирусот.Случајот се поврзува со зарзениот средношколец чиј тест вчера беше позитивен.

Сепак, Батали.нет дознава дека роднината на средношколецот кој работел во конфекцијата навреме се изолирал и откако средношколецот ги добил симптомите, неговиот роднина не одел наработа.