Доналд Трамп: Не очекуваат тешки денови

1

Американскиот претседател Доналд Трамп, предупредува дека оваа недела која следи, бројот на жртвите од коронавирусот постојано ке расте.

“Ке има многу смртни случаи, за жал. Делува дека во Њујорк ке биде многу тешко”, изјави Трамп по обраќањето до нацијата од Белата Куќа.

Тој во неколку наврати се осврна на потребата САД повтроно да се отворат за бизнис.

“Мора повторно да ја отвориме нашата земја. Не сакаме да го правиме ова со месеци, месеци, и месеци. САД не е подготвена за тоа”.

САД се на прво место по бројот на заболени од коронавирусот, заразени се повеќе од 300 илјади луѓе, дека повеќе од 8 илјади починаа. Најтешко погодена држава во САД е ЊуЈорк, има 114.774 заболени, и 3565 починати.