(ФОТО) Велешани не ги почитуваат мерките за заштита од коронавирус

2

Читатели на Батали.нет ни испратија фотографии од утринскиот метеж кои претежно постари велешани го прават на влезот пред мобилниот оператор А1.

Според ова, ниту по речиси еден месец од мерките, граѓаните не се придржуваат кон нив, доведувајќи го во опасност своето, но и здравјето на другите.

Полицијата е надлежна и мора да реагира на вакви собири, а компаниите се должни претходно да воспостават ред пред нивните продавници и институции.

Во Велес досега има 10 случаи на заразени со коронавирус.

a1-operator-2