недела, 20 септември, 2020
Реклама

Најсмртоносен ден досега во сојузната државата Њујорк

Гувернерот на сојузната држава Њу јорк, Ендру Куомо, ги објави најновите информации за болните и починатите во таа држава денес.

Последните 24 часа се најлошиот период од почетокот на пандемијата во таа земја. Поточно, за 24 часа починале 732 лица, најмногу досега во овој период.

Досега околу 138 800 луѓе се заразени, од нив 5489 луѓе починале од коронавирусот во сојузната држава Њујорк.

„Ние полека го достигнуваме врвот на пандемијата“, рече Куомо.

Mon Жан - Играчки