вторник, 22 септември, 2020
Реклама

Се шири пожарот во Чернобил

Министерство за вонредни ситуации на Украина соопшти дека пожарот во нуклерарната централа Чернобил, денес се проширил на околу 35 хектари земјиште.

Врз огнот се фрлени 72 тони вода, а во гаснењето на пожарот учествуваат два хелихоптери Ми-8, и еден авион Ан-32П. Во соопштението се надедува дека нивото на радиација е во границите на нормалата.

Полицијата соопшти дека предизвикувачот на ова дело е уапсен. Станува збор за лице на 27 годишна возраст, кое палело сува трава и отпад

Mon Жан - Играчки