ВИДЕО: Ромска веселба без маски по улиците на Велес

Батали Blog

ВИДЕО: Ромска веселба без маски по улиците на Велес

Додека поголемиот дел од граѓаните ги почитуваат мерките против ширењето на коронавирусот, ромска веселба со дваесетина луѓе цел ден се одвива во Велес. Попладнево, поворка од веселбата помина низ повеќе велешки улици од левата страна на градот, кај Потокот и кај Црна Џамија.

Забележливо беше дека никој од нив не носи заштитни маски, ниту пак се почитува дистанцата помеѓу луѓето.

Нема информација дали полицијата интервенирала, но ваквите прекршувања се сериозна закана од ново ширење на заразата.

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

Noxe Studio

The Noxe Film Studio
1418 Noxe Street, Suite 3845
California, USA

Center Office

+(01) 426-9824
hello@gloriathemes.com
12369, New York, USA