Грција ги отвори плажите за оваа летна сезона

12

Повеќе од 500 организирани плажи беа отворени за јавноста во текот на викендов, што се совпадна со првиот топлотен бран во годината, бидејќи Грција ги олабави ограничувањата наметнати за да го спречи ширењето на коронавирусот.

Дозволени се само 40 лица на 1.000 квадратни метри, додека чадорите треба да бидат оддалечени 4 метри еден од друг. Вработените на лице место мора да ги дезинфицираат лежалките откако секој гостин ќе замине.