сабота, 26 септември, 2020
Реклама

Горивата поевтинуваат

benzin

Малопродажните цени на Eуросупер БС-95, како и на Еуросупер БС-98 се намалуваат за половина денар, исто како и кога станува збор за малопродажната цена на Еуродизел, во однос на цените утврдени минатата недела.

Така, новата цена на Еуросупер БС-95 ќе изнесува 57 денари за литар гориво, Еуросупер БС-98 ќе се продава по 59 денари за литар, додека пак цената на Еуродизел ќе изнесува 49 денари за литар наточено гориво.

Регулаторната Комисија за енергетика својата одлука ја базира на референтните цени на нафтените деривати на светскиот пазар кои во споредба со изминатиот седумдневен период бележат намалување кај бензинот во просек за околу 1,89%, кај дизелот намалување во просек за околу 2,594%.

Mon Жан - Играчки