четврток, 24 септември, 2020
Реклама

Угостителите ги почитуваат протоколите за работа

Prazna kafana

Инспекторите биле во засилена контрола за време на продолжениот викенд, за да видат на терен дали се почитуваат мерките за заштита од корона вирусот.

Од направените надзори во Штип, Тетово и Велес не се утврдени прекршувања. Констатирано е дека во целост се почитуваат владините уредби.

Поднесени се пет кривични пријави за непочитување на протоколот за работа на угостителските објекти во услови на ковид 19 од кои три во Струга, една во Пониква, Кочани, и една во Маврово.

Mon Жан - Играчки