(ВИДЕО) „The Chicks“ имаат нова песна

Батали Blog

(ВИДЕО) „The Chicks“ имаат нова песна

the chicks

„Бакнеж“ е насловот на новиот сингл на трите девојки од Велес познати како „The Chicks“, кој својата премиера ја имаше пред три дена на youtube каналот.

Ова е втора песна од нивниот деби албум „Travelers“, а овој пат таа е дело на двоецот Александар Чекреџи – Чекре и Александар Ристовски – Принц, првиот како автор на музиката и аранжманот, а вториот ги потпишува стиховите.

Поради кризата со коронавирусот, „Девојките“ се сетиле да направат видео за песната во своја режија.

„Со оглед на ограничувањата и неможноста да изработиме професионален видео запис, решивме на бидеме креативни и да направиме видео снимено со телефон, кое што сами го измонтиравме. Снимено е на локации на велешкото езеро „Младост“. Беше навистина забавно за нас и се она што е снимено во суштина сме ние, потполно природни. Сакавме да покажеме дека и во вакво време, сепак човек може да биде креативен и да твори“, велат девојките од „The Chicks“.

Песната е снимена во студиото „ДоРеМи“, а миксот и мастерингот се на Златко Симионски- Зеко.

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

Noxe Studio

The Noxe Film Studio
1418 Noxe Street, Suite 3845
California, USA

Center Office

+(01) 426-9824
hello@gloriathemes.com
12369, New York, USA