Советник од кабинетот на Чулев, позитивен на коронавирусот

7
nake-culev-temp

Наќе Чулев министерот за внатрешни работи на својот фејсбук профил ја информира јавноста дека советник од неговиот кабинет е позитивен на Ковид-19.

“Советникот не се инфицирал додека извршувал работни задачи, односно додека бил на работното место. Последен пат бил на работа на 2 месецов, а тестот го направил на 6 месецов, кога е потврдено дека е позитивен”, пишува Наќе Чулев.

Последната негова средба со ова лице била на 24 минатиот месец. Досега ниту едно лице од кабинетот на министерот не е во изолација.