Полицијата казни 33 велешани кои не носеле маска

Батали Blog

Полицијата казни 33 велешани кои не носеле маска

Полицијата казнила 33 граѓани на Велес, 46 неготинчани и 20 кавадарчани кои не ја почитувале Уредбата за носење на лична заштита. Висината на казната е 20 евра во денарска противвредност, но доколку казната се плати во рок од осум дена, таа ќе изнесува половина од предвидената сума.

Вкупно 108 велешани се во изолација поради контакт со заразено лице и опасност да бидат инфицирани со коронавирус. Од нив, самостојно, во самоизолација се 42, а на 66 Државниот здравствен и санитарен инспекторат (ДЗСИ) им издал решенија за изолација.

Во последните 24 часа ДЗСИ не издало ниту едно решение, но петмина велешани самоиницијативно се повлекле во домашен карантин.

Во Кавадарци има 26 граѓани во изолација, од кои двајца отишле во самоизолација во последното деноноќие. Во Неготино 55 жители на овој град се во карантин.

Од полицијата велат дека и во последното деноноќие извршиле контроли кај граѓаните кои се во изолација и самоизолација констатирале дека сите ги почитуваат овие мерки.

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

Noxe Studio

The Noxe Film Studio
1418 Noxe Street, Suite 3845
California, USA

Center Office

+(01) 426-9824
hello@gloriathemes.com
12369, New York, USA