недела, 20 септември, 2020
Реклама

Црна Гора ги отвори своите граници за Русите, за да ја спаси туристичката сезона

Sveti Stefan Crna gora

Црна Гора ги отвори своите граници за граѓаните на Руската Федерација и Азербејџан да му помогнат на својот туристички бизнис, кој годинава бележи огромни загуби заради коронарна кризата.

Владата ги исполни барањата на туристичките работници и им овозможи на граѓаните на Русија и Азербејџан да влезат во Црна Гора, без да исполнуваат посебни услови, како што е негативен тест за ковид 19 или задолжителна самоизолација.

Туристичкиот сообраќај во Црна Гора ова лето е за 90 проценти понизок од рекордниот во 2019 година, признава директорката на црногорската туристичка организација Жељка Радак Кукавичиќ. Таа верува дека со овој потег ќе ги ублажуваат последиците за туристичката економија.

Можеби ќе ве интересира:

Mon Жан - Играчки