Во Словенија, 14 нови случаи на коронавирус и еден починат

1
Slovenija korona 1

Во Словенија, потврдени се 14 нови позитивни случаи на коронавирус во последните 24 часа од 829 тестови, а едно лице меѓу заразените починало, објави словенечката влада.

Починатиот бил штитеник на дом за стари лица во Ново Место.

Според Министерството за здравство, вкупно 2 224 случаи на коронавирус се потврдени во Словенија од почетокот на пандемијата, а 126 лица починале.

Во моментов има уште 181 активни случаи во земјата, а од неодамна се смирува состојбата со зголемувањето на бројот на заразените, така што бројот на дневно нови случаи во последната недела не надминува 20.

Можеби ќе ве интересира: