петок, 25 септември, 2020
Реклама

Се урна куќа во Долнодуќани

Urnata kuka Dolni dukani

Утринава се урна стара, иселена ќуќа, на ул. Климент Охридски бр.1, која со еден ѕид излегува директно на улицата “Архиепископ Михаил”.

Дел од куќата падна во дворот на соседите. За оваа и уште четири куќи кои претставуваат директна опасност на населението на три улици, минатите 4-5 години, со потписи од граѓани на истите улици, во неколку наврати беше поднесувано барање до Општината да се санира и обезбеди состојбата со нив, но, до денеска ништо не е превземено, велат жителите.

Можеби ќе ве интересира:

Mon Жан - Играчки