сабота, октомври 31, 2020
Дете што вреска на подот во продавница, вика пред тобоганот или не сака да стане од подот во автобусот. Сите сме го доживеале тоа. И оние што мислеле дека станува збор за...
Истражувањата говорат дека над 50 отсто од двојките кои се во врска од две до пет години, си велат „Те сакам“ барем еднаш дневно. Сепак, по десетата заедничка година, тој број се...
Стадото пелистерски диви коњи се вистинска атракција на Пелистер, посебно за љубителите на природата и убавата фотографија. Нивниот величествен галоп низ планинските падини  е несекојдневна глетка во која имаат можност да уживаат...
Да се дочека „златна свадба“ не е мала работа во животот. Тоа е половина век заеднички брачен живот. И навистина вреди да се одбележи соодветно. За жал, состојбата во која се наоѓа...
"Да не ја праиме циганската" е само една од подобрите моменти во видеото. Да се потсетиме на епската пресметка, која што ја имаа Шабан Салиу и Амбди Бајрам, на Тв Сител пред 13 години.
Дали COVID-19 е сексистичка болест? Се чини дека може да биде, бидејќи повеќе мажи од жени се пријавени како жртви на вирусот. Разликата за прв пат е забележана во Кина, каде што стапката на смртност откри дека 2,8% од мажите кои го...
Преку видео ни се обрати Коронавирус лично. Во него прецизно ни објаснува зошто се појавил токму сега. Погледнете: https://www.facebook.com/109675073947029/videos/2284708668490943/
Пребарувајќи по youtube, случајно налетавме на овој прилог на тогашната А1 телевизија, на кој се објаснети плановите за изгледот на Велес во иднината. Според содржината, прилогот е емитуван помеѓу двата круга на локалните избори во 2009 година,...
Еве еден пример што може да ви се случи ако сте претерано внимателни и ако дезинфекцирате се што ќе ви дојде при рака. https://www.facebook.com/Apozitiv.mk/videos/883734762089209/
Што научивме досега? Неколку кратки наравоученија од деновите поминати во изолација: Кина победи во Третата Светска војна, без да испука ни еден проектил.Европјаните не се толку...