вторник, октомври 27, 2020
Речиси една третина од младата популација (во која припаѓаат тие до 35 години) добива дијагноза на рак кога е предоцна – во завршните фази на болеста. Прилина за тоа е што лекарите...
Традиционалната кинеска медицина верува дека нашето тело се буди во точно одреден дел од ноќта и дека тоа се случува бидејќи некои органи во телото јавуваат некаков проблем. Западната медицина користи...
Кога станува збор за успешни стратегии за слабеење, пешачењето е потценето. Покрај тоа што не бара додатоци, тоа е бесплатно и достапно за секого. "Луѓето губат телесната тежина со пешачење. Колку сте подебели, толку...
На здравјето на срцето секогаш треба да се внимава, а за тоа посебно свесни мораат да бидат луѓето постари од педесет години. Повеќето луѓе мислат дека немаат причина за грижа, бидејќи моментално се доволно здрави, но би требало да...